Overige

Wat zijn de verschillen tussen diverse blockchains? 

Advertentie:

Er is de laatste tijd een groot aantal blockchain-lanceringen geweest, die allemaal beweren de beste blockchain te zijn. Hoewel ze fundamenteel verschillend zijn, hebben ze allemaal hetzelfde doel, namelijk het aandrijven van de revolutie van de gedecentraliseerde financiën (DeFi). Het is belangrijk op te merken dat er niet slechts één blockchain kan zijn, simpelweg vanwege de schaalbaarheidsproblemen waarmee deze unieke blockchain te maken zou krijgen. Daarom is het gemakkelijk voor te stellen dat meerdere blockchains op deze langverwachte gedecentraliseerde manier aan financiën werken.

Cardano heeft zijn blockchain ontwikkeld in twee ingebouwde lagen, waardoor meer sets regels kunnen worden ingezet binnen de slimme contracten. Dit wordt de derde generatie blockchains genoemd, waar je dus gebruik van maakt bij ADA kopen. Daarom kan een contract de afzender dwingen om zijn identiteit en de oorsprong ervan bekend te maken of als om een ​​of andere reden de oorsprong van een transactie verborgen moet blijven, zal dat specifieke contract vertrouwelijk worden uitgevoerd. Deze specifieke functie is precies wat banken nodig hadden om de blockchain-wereld te betreden.

Banken blijven banken, ze zijn noodzakelijk voor elke overheid. Zoals verwacht kunnen technologische ontwikkelingen echter niet worden vermeden en moeten ze bijblijven. Vóór Cardano voerde de tweede generatie blockchain contracten uit zonder metadata, wat een serieus probleem was voor beveiligings- en overheidsinstellingen. Dit verklaarde waarschijnlijk waarom banken in het algemeen enthousiast waren om zich met het crypto-vers bezig te houden.

Veel mensen maken de fout dat ze denken dat de cryptocurrencies en de blockchain hetzelfde is. Ook al zijn ze met elkaar verweven, ze zijn niet hetzelfde. De blockchain is de technologie: het grootboek van transacties opgeslagen in blokken en de cryptocurrencies zijn de valuta’s die door de blockchain stromen. Het begrijpen van en geloven in de technologie van blockchain kan worden uitgedrukt door cryptocurrencies door erin te investeren, wat je kunt doen met Qtum kopen. Het kan worden gelijkgesteld met het ondersteunen van een bedrijf met een mogelijke ROI.

Hoewel Bitcoin een beetje anders is, zijn het de blockchain en cryptocurrency die de deur hebben geopend. Geloven in blockchain is te vergelijken met investeren in Bitcoin oftewel “het digitale goud”. Bitcoin is de toegang tot crypto, je maakt fouten en leert ervan en dan stap je na onderzoek over op andere cryptocurrencies. Het is een beetje zoals het kopen van een telefoon: je begint waarschijnlijk met een Nokia 3310 voordat je overstapt naar de andere merken en modellen, je moet altijd een toegangsdeur hebben om de kamer te kunnen verkennen.

Hieronder vind je meer over vier verschillende blockchains, al zijn er nog veel meer. De Nano crypto maakt bijvoorbeeld weer gebruik van een andere blockchain.

  • Cardano werkte aan de interoperabiliteit maar ook aan de vertrouwelijkheidszorg voor banken en instellingen om de blockchain te kunnen gebruiken
  • Elrond wil volgens de CEO 1 miljard gebruikers aan boord nemen tijdens een interview in februari 2021, waaruit blijkt dat hij de voorkeursblockchain voor transacties wil zijn voor iedereen
  • Ethereum 2.0 wordt geüpdatet om zijn leidende positie te behouden
  • Polkadot werkte aan de interoperabiliteit voordat de schaalbaarheid correct beantwoordde aan hun bijnaam de moeder van alle blockchain en de blockchain toestond om met elkaar te communiceren

Cardano kopen –> https://knaken.nl/cardano/
Litecoin kopen –> https://knaken.nl/litecoin/
Axie infinity –> https://knaken.nl/axie-infinity/

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button