Den HelderPolitiek

College onderzoek mogelijkheden voor flexwoningen op De Dogger

Den Helder – Het college van de gemeente Den Helder onderzoekt de mogelijkheid om flexwoningen neer te zetten op bedrijventerrein De Dogger. Die woningen zouden bedoeld zijn als tijdelijke oplossing wanneer iemand even geen reguliere huisvesting heeft. Medio 2021 kwam het CDA al met het idee om op het bedrijventerrein tijdelijke woningen te bouwen, maar het toenmalige college wilde nog geen uitspraken doen over de locatie.

In een brief aan de gemeenteraad zegt het college te reageren op een motie die in februari van dit jaar unaniem werd aangenomen. Daarin werd het college opgeroepen om binnen een jaar een bestaande locatie in de stad gereed te maken voor bewoning door jongeren en mensen die acuut een huis nodig hebben. Er lopen een aantal kleinschalige en veelal tijdelijke projecten. Zo wordt het schoolgebouw Vogelwei in Julianadorp voor een deel omgebouwd tot woningen.

Toch lijken die projecten qua formaat niet echt op hetgeen de gemeenteraad in gedachte had. Een grootschaligere oplossing ziet het college voor zich op bedrijventerrein De Dogger: “Om ook een grote groep spoedzoekers te kunnen bedienen wordt de mogelijkheid onderzocht om daar flexwoningen te realiseren, welke 15 tot 20 jaar blijven staan. Dit is bedoeld als tijdelijke huisvesting voor een periode van circa 2 jaar, waarna bewoners kunnen doorstromen naar de reguliere woningmarkt.” In het eerste kwartaal van 2023 krijgt de raad hierover een startnotitie.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button