Den HelderPolitiek

Drie sportcomplexen krijgen versneld LED verlichting

Den Helder – Sportparken de Streepjesberg, Julianadorp (JVC en JHC) en De Schooten (tennis Zeemacht) worden versneld voorzien van LED verlichting. Het college wil daar €150.000,- voor uittrekken. Bij de andere sportparken in Den Helder zijn de afgelopen jaren al steeds LED lampen geplaatst bij renovatie of onderhoud. Vanwege de stijgende energiekosten acht de gemeente het noodzakelijk om de resterende lampen direct al te vervangen.

Bij de afgelopen begrotingsvergadering diende Behoorlijk Bestuur een motie in waarmee het college opdracht kreeg om de lampen bij FC Den Helder te vervangen door LED lampen. Wethouder Fotigui Camara zei daarop dat hij graag wilde inventariseren bij welke verenigingen nog meer sprake is van verouderde verlichting. De uitkomst is dat dit alleen op de drie eerder genoemde sportparken nog het geval is. Op alle andere complexen is de verlichting de afgelopen jaren op organische wijze vervangen, aldus Camara.

Sportverenigingen betalen zelf hun energierekening. De faciliteiten zijn echter wel in eigendom bij de gemeente. Het college wil een krediet van €150.000,- beschikbaar stellen om de faciliteiten volgend jaar te vernieuwen: “Dit levert een substantiële energiebesparing op en daardoor lagere kosten voor de gebruikers; de verenigingen die de sportaccommodaties huren van de gemeente”, aldus het college. Ook vindt er binnenkort een gesprek met het zwembad plaats om te kijken wat de gemeente voor hen kan betekenen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button