Den Helder

Museumhaven Willemsoord faciliteert erkend leerbedrijf

Advertentie:

Den Helder – Meesterlasser Peter Jonas ondersteunt sinds jaar en dag leerlingen van diverse scholen bij hun praktijklessen in zijn werkplaats op Museumhaven Willemsoord. Sinds kort is de werkplaats van Jonas erkend als officieel leerbedrijf door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Jongeren uit de regio kunnen vanaf nu aan het werk onder leiding van de ervaren meesterlasser.

Al een aantal jaren maken diverse scholen in Den Helder, waaronder Scholen aan Zee, voor hun praktijklessen gebruik van de werkplaats op Museumhaven Willemsoord. Dit betreft naast metaalbewerking en constructiewerk ook specialistisch werk als lassen. Nu daar steeds vaker gebruik van wordt gemaakt, was het voor meesterlasser Peter Jonas aanleiding om namens zijn bedrijf ‘Jonas Steelart Design’ bij de SBB een officiële erkenning als leerbedrijf aan te vragen.

De SBB is een professionele organisatie die zich inzet voor de connectie tussen middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. Één van de taken is het erkennen en begeleiden van leerbedrijven in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur, en Wetenschap. De aanvraag van Jonas is met succes verlopen, en hij mag nu dan ook als erkend leerbedrijf leerlingen begeleiden in hun opleidingstraject.

Werk aan monumentale schepen

“De adviseur, die ter afsluiting van de procedure de faciliteiten op de museumhaven heeft geïnspecteerd, was onder de indruk van de mogelijkheden die wij hier te bieden hebben. Vooral omdat wij naast het construeren, bewerken en installeren van metalen objecten ook zelf ontwerpwerk verrichten”, vertelt Jonas. Bij zijn bedrijf krijgen jongeren ook de kans om te werken aan monumentale schepen, wat het advies heeft begunstigd. “Met de ondersteuning van Museumhaven Willemsoord zijn we nu een vertrouwd adres om met leerlingen van het VMBO en MBO aan de slag te gaan.”

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button