Kop van Noord-Holland

Nog geen schaatsplezier op Wieringen

Noordkop – Het vriest lekker en dat betekent dat de ijsclubs rond Wieringen weer op scherp staan. Water op de baan, en dan zit er niets anders op dan wachten tot het ijs dik genoeg is om te kunnen schaatsen.

De vorst viel dit jaar vroeg in en nog niet alle ijsclubs waren erop voor bereid. De ijsbaan in Hippolytushoef moest begin van de week nog onder water worden gezet. Normaal is de baan hier op tijd gereed voor de winter maar het bestuur had nog niet gerekend op de vroege vorst. In Den Oever ligt er al een minimaal laagje ijs op de Hofmanshaven, maar ook de baan tussen de IJsselmeerstraat en de Zuiderzeestraat moet nog worden gevuld. Enthousiastelingen moet dus nog even geduld hebben.

De ijsclub op Westerland heeft ook twee banen, maar voor je kunt schaatsen op het Amstelmeer moet het nog wel flink gaan vriezen. Anders is het aan de Normerdijk. De baan ligt er hier prima bij, maar helaas is de ijsdikte nog niet voldoende. Wanneer er wel geschaatst kan worden hangt af van de temperatuur in de komende nachten. Wie niet kan wachten de eerste rondes op natuurijs te rijden doet er goed aan de websites van de ijsclubs nauwlettend in de gaten te houden.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button