Den HelderMaritiem

Subsidie van €10.000,- voor Reddingmuseum Dorus Rijkers

Advertentie:

Den Helder – De provincie Noord-Holland en de gemeente Den Helder geven samen €10.000,- aan Reddingmuseum Dorus Rijkers. Het gaat om een subsidie voor culturele instellingen om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten. De provincie steunt in totaal 27 culturele instellingen met ruim 2 miljoen euro.

Het geld wordt verdeeld onder 15 musea, 3 poppodia, 3 filmhuizen, 2 festivals, 3 theaters en een debatcentrum. In 2020 heeft de provincie 10 miljoen beschikbaar gesteld om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten. Met het bedrag uit dit Noodfonds en een forse bijdrage van de gemeenten, die 35 procent bijdragen, was het eind 2020 al mogelijk om meer dan 120 instellingen ondersteuning te geven. Geld dat nog over was is nu verdeeld.

Rosan Kocken, gedeputeerde Cultuur: “Het noodfonds is in het leven geroepen toen de volledige gevolgen van Covid-19 voor de maatschappij en de culturele sector nog niet te overzien waren. Bezoekersaantallen en publieksinkomsten zijn in veel gevallen nog niet op peil en er wordt nog vaak rekening gehouden met aanzienlijke tekorten. Met een bijdrage uit het noodfonds kunnen wij een aantal musea, theaters en podia ondersteunen die nog steeds kampen met onzekerheden.”
 
Blij verrast
In de Noordkop ontvangen twee instellingen de subsidie. Stichting Texels Museum Kaap Skil krijgt €40.000,-. Het Reddingmuseum in Den Helder €10.000,- Directeur van het Reddingmuseum, Jan de Ruiter, was nog niet op de hoogte van het bericht. Hij reageert blij verrast. Volgens De Ruiter is het geld hard nodig: “Het is een zeer welkom bedrag. De bezoekersaantallen zijn ernstig achtergebleven vanwege corona en het komt maar mondjesmaat weer op gang. De rekeningen lopen gewoon door, maar de inkomsten zijn ernstig gereduceerd.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button