Den Helder

Voorlopig niet schaatsen op natuurijsbaan Den Helder

Den Helder – Waar overal in de regio de natuurijsbanen onder water staan, hopend op een of twee schaatsdagen, daar is de baan in Den Helder nog redelijk droog. Schaatsen op korte termijn zit er hier dan ook niet in. “Daar balen we enorm van”, vertelt Joop van Schie, voorzitter van de ijsbaan.

“In principe hopen we altijd op zoveel mogelijk regenwater op het veld, want dat bevriest sneller dan het brakke water uit de linie”, aldus Van Schie. Op dit moment ligt het veld achter het zwembad echter nog lang niet onder water. In andere jaren helpt de brandweer meestal wel een handje mee en dat was nu ook de bedoeling, maar het liep even anders. “De brandweer zou eigenlijk 28 november al komen om het veld onder te spuiten, maar daar kwam toen iets tussen. Nu komen ze aanstaande zaterdag alsnog.”

Pomp kapot
De vereniging wilde zelf nog met twee pompen aan de slag, maar een daarvan bleek kapot. “Daar kwam nog bij dat de weersverwachting vorige week nog niet dusdanig was dat we hier in Den Helder serieuze vorst zouden krijgen, in elk geval onvoldoende om tot een goede ijsvloer te komen. Nu is dat opeens anders, maar dat konden we niet voorzien en daarom hebben we geen extra maatregelen genomen om het veld toch onder water gezet te krijgen.”

“We balen er gigantisch van”, zegt Van Schie. “We zijn er het hele jaar mee bezig en nu zijn we misschien te laat. Komende zaterdag komt de brandweer alsnog, dus hopelijk kunnen we ergens deze winter nog een paar dagen open voor wat schaatspret.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button