Den HelderUitgaanVideo

Winterse sferen in Den Helder: kerstmarkt en toch water voor de ijsbaan (video)

Advertentie:

Den Helder – Het einde van het jaar nadert en dat betekent winterse sferen. In de Marsdiepstraat konden belangstellenden terecht voor een kerstbraderie met lekkernijen en kraampjes met kerstspullen. Ook bij IJsclub Den Helder was men druk in de weer, hetzij met iets minder vrolijke gezichten. De pomp was stuk, dus moest er een oplossing gevonden worden om de ijsbaan toch te vullen.

Collega’s van de ijsbaan in Julianadorp kwamen op woensdagmiddag langs met een grote pomp om de ijsbaan van het nodige water te voorzien. Ook verhuurbedrijf Boels leverde een waterpomp, zodat de zenuwen van ijsmeester Waasdorp iets tot bedaren konden komen. “Heel spannend en je wordt erg onrustig. Vooral als er problemen zijn met de voorzieningen”, vertelt de ijsmeester. Normaal komt de brandweer een handje helpen, maar dat lukte niet voor zaterdag. Met de huidige vorst was het echter zaak dat er zo snel mogelijk water op de baan kwam.

Het is nog even spannend of de moeite wordt beloond. “Vannacht was het zes graden vorst, gister was het zes, als het nog twee nachten zes blijft dan komen we een heel eind om de jeugd in ieder geval te kunnen laten schaatsen”, zegt Waasdorp, “misschien doen we het voor niets, maar ja dat is altijd zo bij een ijsclub. Je werkt jaren voor niets en dan opeens is er ijs en dan moet er ook water op de baan staan.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button