Den Helder

Geen afvalinzameling tijdens de feestdagen

Advertentie:

Den Helder – Eerste en tweede kerstdag vallen dit jaar op maandag en dinsdag en dan leegt HVC geen afvalbakken. In wijken waar de bakken normaal op maandag of dinsdag worden geleegd, komt de vuilniswagen in de week van kerst op een andere dag langs. Op welke dag de afvalbak wordt geleegd, is te vinden in de afvalkalender in de HVC-app en op www.hvcgroep.nl.

Bewoners die gebruik maken van een ondergrondse container moeten er rekening mee houden dat deze door de feestdagen eerder vol kan zitten. De gemeente roept bewoners in dat geval op het afval niet naast de container te zetten, maar een andere container te proberen of de zak nog even thuis te bewaren. “Er komt ongedierte op af en bij het legen kan de chauffeur de container niet goed optillen.”

Daarnaast is het afvalbrengstation op de feestdagen gesloten, ook het onbemande deel. Het onbemande afvalbrengstation is ook op zondag 24 en 31 december gesloten. De dagen voor en na feestdagen zijn vaak drukker. Mocht een bezoek toch noodzakelijk zijn, houd dan rekening met langere wachttijden. Kijk voor de openingstijden in de HVC-app of op www.hvcgroep.nl/afvalbrengstations.

Ook de publieksbalies van het stadhuis zijn gesloten op eerste en tweede kerstdag en op 1 januari 2024. Van 25 december 2023 tot en met 5 januari 2024 zijn er geen spreekuren van wijkconciërges in de wijken. De wijkbeheerders zijn in deze periode wel telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 14 0223.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button