Den HelderSportVideo

FC Utrecht O19 in slotfase langs Jong Den Helder Maritiem

Den Helder – De eerste editie van Den Helder Maritiem nieuwe stijl mag volgend jaar zeker op herhaling. Op het veld van HCSC zag het volop aanwezige publiek een leuke wedstrijd tussen Jong Den Helder Maritiem (een selectie van regiospelers onder 23 jaar) en FC Utrecht (O19). Na een gelijkopgaande eerste helft kwam de thuisploeg na rust op voorsprong en leek er lang een verrassende zege mogelijk, maar in de slotfase beslisten de bezoekers het duel in hun voordeel en werd het toch nog 1-3.

Gelegenheidscoach Mark de Vries had zijn team vooraf nog niet gezien, maar was na afloop allerminst ontevreden over het vertoonde spel. Want hoewel FC Utrecht de gehele wedstrijd het meeste balbezit had en (zeker na rust) gevaarlijker was, ging de eerste helft redelijk gelijk op en werd er niet gescoord.

De tweede helft begon met de nodige wissels en kreeg een verrassende wending toen Stan Bok de thuisploeg in de 55e minuut op voorsprong zette met een prachtige lob over de keeper. FC Utrecht zette hierna meer druk, was af en toe gevaarlijk voor de goal, maar de ballen gingen naast of over of werden gestopt. Pas in de 84e minuut kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, dankzij een treffer van Stan Wassenaar. Drie minuten later stond hij ook aan de basis van de 2-1, met een prima voorzet die door Casper van Rooijen werd binnen getikt. Na een lange blessurebehandeling van de bezoekende keeper (kreeg een gestrekt been in het gezicht) maakte Napari Iddrusu in de blessuretijd ook nog 1-3 dankzij een assist van de goed spelende Safouane Karim.

Trainer Rudy Jansen gaf na afloop aan dat het voor zijn ploeg het begin van de oefencampagne was en dat er deze week nog een aantal oefenduels op het programma staan. Hij vond zijn ploeg absoluut de betere, “maar als er dan niet gescoord wordt en je krijgt begin tweede helft een doelpunt om de oren, dan wordt het toch een beetje lastig”. Scheidsrechter Roelof Luinge sprak na afloop van een sportieve wedstrijd en benadrukte dat hij altijd graag naar Den Helder komt. “Het zijn vaak leuke wedstrijden en ik word altijd goed behandeld.” Een volgende keer komt hij dan ook graag weer terug, zo verzekerde hij.

Een samenvatting van de wedstrijd is komend weekend te zien op Regio Noordkop TV (als onderdeel van het weekoverzicht).