Cultuur/Natuur

Lezing Licht op het veen

Advertentie:

Den Helder – De KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging) afdeling Alkmaar-Den Helder organiseert op zaterdag 25 januari de interessante lezing ‘Licht op het veen’ door Kees Boele bij De Helderse Vallei.

Anno 2020 is er weinig veen meer over, maar er zijn veel verhalen uit vervlogen tijden, restanten hout van een prehistorische weg, een enkel arbeidershuisje en enkele veenreservaten. De presentatie ‘Licht op het Veen’ laat de luisteraar op bijzondere wijze kennismaken met veen als één van de bepalende elementen van het landschap in Nederland. Terugbladerend in het geologische verleden wordt de vorming van veen en veenlandschappen, alsmede de kenmerkende flora- en fauna van hoog- en laagveen belicht tijdens de lezing. Ook de vervening en het moderne beheer van veenreservaten komt aan bod. De lezing wordt gegeven door natuurpresentator Kees Boele (1956, Tilburg), die tevens een bevlogen bioloog, docent en schrijver is.

De lezing vindt plaats bij De Helderse Vallei en duurt van 13.30 uur tot 16.00 uur, inclusief pauze. De toegang is gratis voor iedereen vanaf 15 jaar, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk heel welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te krijgen bij KNNV coördinator Tineke Broersen via cabroersen@gmail.com.

Meer informatie is te vinden op www.deheldersevallei.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button