School 7 vol van gedichten

De Helder – Met Gedichtendag start op donderdag 30 januari de Poëzieweek, die duurt tot en met 2 februari. Het thema van de Poëzieweek is “De toekomst begint nu!” en de bibliotheek sluit hierbij aan door gedichten tot leven te brengen met ‘augmented reality’. Dit is een technologie waarbij digitale elementen worden toegevoegd aan de werkelijkheid.

Via een gratis te downloaden app kunnen bezoekers in School 7 in Den Helder door een virtuele wereld vol poëzie wandelen. Volwassenen en kinderen kunnen dit de hele Poëzieweek ervaren met hun smartphone of tablet. De aftrap wordt 30 januari om 11.00 uur gedaan door leerlingen van de Jac. P. Thijsseschool.

Animacanto
Donderdagmiddag 30 januari kunnen de bezoekers van School 7 om 15.00 uur genieten van een poëtisch optreden van het kwartet Animacanto. Hun programma ‘Dit is de ruimte waarin ik wil klinken…’ bestaat uit gezongen gedichten van Nederlandse bodem, onder meer van Vasalis, Marsman, Bloem en Piet Paaltjens. Het optreden is gratis te bezoeken: een cadeautje van KopGroep Bibliotheken ter ere van Gedichtendag. Wel graag vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie in verband met het aantal beschikbare plaatsen.

Maria Snijders (sopraan), Cornelia Wiemers (alt), Nico Bakker (tenor) en Jeroen Doedens (bas) kennen elkaar al langer van diverse ensembles. Een ieder heeft zijn sporen verdiend in de amateurwereld van de koormuziek. Hun individuele klank mengt wonderbaarlijk goed, zodat samen zingen een feestje wordt. Voor het programma “Dit is de ruimte waarin ik wil klinken…” is Jeroen Gerritsen aangetrokken om de gezongen gedichten op te luisteren met declamaties.

Gedichtendag in School 7, Keizersgracht 94, donderdag 30 januari, aanvang optreden Animacanto 15.00 uur, toegang gratis, graag vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Exit mobile version