Cultuur/Natuur

Tuinvogels herkennen en tellen

Adverentie

Den Helder – Vooruitlopend op de Nationale Tuinvogeltelling die plaatsvindt in het weekend van 24 tot en met 26 januari organiseert De Helderse Vallei in de week daaraan voorafgaand een leuke activiteit over vogels in de tuin.

Welke vogels zijn er allemaal in een tuin? En hoe zijn die verschillende vogels eigenlijk te herkennen? Dat kunnen belangstellenden ontdekken tijdens de activiteiten op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 januari bij De Helderse Vallei. Aan de hand van omschrijvingen en vragen op zoek gaan naar de juiste vogel en een memoryspel spelen zodat het uiterlijk van de vogels goed zijn te herkennen. Ook kunnen de deelnemers uitzoeken welke familieleden er bij de vogels in de tuin horen en een ganzenbordspel spelen waarbij de deelnemers zelf als vogel op weg gaan en uiteindelijk het juiste voedsel uitzoeken dat de vogels in de tuin vinden. Een goede voorbereiding om lekker mee te tellen tijdens de Tuinvogeltelling en verstelt te staan van de geleerde tuinvogelkennis!

De activiteit duurt elke dag van 15.00 tot 16.30 uur en is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Deelname is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig.

Tel mee
Door de jaarlijkse Tuinvogeltelling komt de Vogelbescherming steeds meer over tuinvogels te weten, zoals het aantal en de soorten vogels die er in Nederland leven. In Nederland wordt gevraagd om op vrijdag 24, zaterdag 25 of zondag 26 januari een half uur de vogels in de eigen tuin of op het balkon te tellen. De getelde vogels kunnen vervolgens doorgegeven worden via de ‘app Tuinvogels’ of via www.tuinvogeltelling.nl. Op deze website is ook veel informatie te vinden over hoe het tellen precies moet en er zijn afbeeldingen van veel voorkomende vogels te zien.

Op zaterdag 25 of zondag 26 januari tussen 11.00 en 16.00 uur leent De Helderse Vallei gratis vogel zoekkaarten en tellijsten uit, zodat op het terrein geoefend kan worden in het herkennen van vogels. Op zondag 26 januari kunnen geïnteresseerden om 11.00 uur met leden van Vogelwerkgroep Den Helder e.o. op pad bij De Helderse Vallei om samen vogels te tellen. Natuurlijk kunnen ook alle vragen over vogels dan aan hen gesteld worden. Aanmelden vooraf is niet nodig en deelname is gratis.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button