Hollands KroonUitgaan

Bloemendagen 2021 gaan niet door

Anna Paulowna – In verband met de blijvende maatregelen rondom het Covid-19 virus heeft het bestuur van de Bloemendagen besloten om het evenement De Bloemendagen, dat gepland stond voor 17 tot en met 21 april 2021, niet door te laten gaan.

“We hadden vorig voorjaar, na het annuleren van de Bloemendagen 2020, niet kunnen bedenken dat we ook dit jaar de Bloemendagen niet door kunnen laten gaan. De voorbereidingen die deelnemers nu moeten treffen, maar zeker ook het samenkomen op een later moment zijn binnen de verantwoordelijkheid van het bestuur en zijn leidend geweest in het besluit”, aldus Kim Wilms, secretaris van De Bloemendagen.

De gezondheid en veiligheid van deelnemers en vrijwilligers staan voorop en zijn belangrijker dan het door laten gaan van het evenement. Ook het oproepen van bezoekers om naar de Polder af te reizen in trein, (touringcar)bus of auto voelt niet goed. “Ook al lijkt april nog ver weg en is het een evenement dat voornamelijk buiten plaatsvindt, we kunnen nu niet garanderen dat er dan al meerdere mensen bij elkaar mogen komen en willen het risico niet nemen.”

Het bestuur kijkt reikhalzend uit naar 2022, zet alvast in de agenda: zaterdag 16 tot en met woensdag 20 april Bloemendagen 2022. Het zal een extra kleurrijke editie worden.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button