Hollands KroonPolitiek

Fractie Leever en Groep Ruiter sluiten zich aan bij Onafhankelijk Hollands Kroon

Hollands Kroon – Het waren eind vorig jaar roerige tijden in de politiek van Hollands Kroon. Na een opiniestuk over datacenters verliet Lars Ruiter, in onderling overleg, de fractie van de VVD. Hetzelfde gold voor Jeffrey Leever, die aan het einde van het politieke jaar 2020 de mede door hem opgerichte fractie van SHK verliet. Dit nadat hij onder druk van de wethouder en de fractievoorzitter politieke vragen over de datacenters moest intrekken. Daarmee werden alle democratische regels van het dualisme overtreden. Het aantal actieve politieke partijen in de raad van Hollands Kroon kwam hiermee op twaalf.

Daar komt nu verandering in. Zowel de Fractie Leever als de Groep Ruiter zullen zich tijdens de raadsvergadering van 28 januari aansluiten bij Onafhankelijk Hollands Kroon. Daardoor zal de grootste oppositiepartij groeien naar vijf raadszetels. “Het initiatief om met Onafhankelijk Hollands Kroon in gesprek te gaan, kwam bij zowel de Fractie Leever als de Groep Ruiter vandaan”, vertelt Fractievoorzitter Alexander Bügel. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Er hebben diverse gesprekken plaatsgevonden om vast te kunnen stellen of een samenvoeging tot de mogelijkheden behoorde. We kwamen tot de conclusie dat beide raadsleden, Leever en Ruiter, met een rechte rug en uit principes hun fracties hebben verlaten. En dat is iets wat hen siert.”

“Ik voel me verheugd om de Onafhankelijke politiek die ik vanaf het begin van mijn politieke carrière voorsta, ook weer met een onafhankelijke partij OHK in de raad van Hollands Kroon te continueren”, zegt Jeffrey Leever. “Ik verheug me op de samenwerking met OHK, net als mijn fractieondersteuner Cees Meeldijk. Binnen de OHK-fractie zal ik het liberalisme meebrengen en zal ik dossiers blijven benaderen vanuit dat perspectief, maar dan met meer gevoel voor de menselijke maat. Politiek blijft immers mensenwerk”, laat Lars Ruiter weten.

Tijdens de raadsvergadering van 28 januari zullen Jeffrey Leever en Lars Ruiter zich officieel aansluiten en zal ook zal Cees Meeldijk, lid van de Groep Ruiter, worden beëdigd als fractieondersteuner bij Onafhankelijk Hollands Kroon.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button