Noord-Holland

Meer bijstand in de crisis: grootste groepen in Amsterdam en Den Helder

Noord-Holland – Na enkele jaren van economisch herstel zijn de bijstandscijfers in 2020 voor het eerst weer gestegen. Deze negatieve groei is hoofdzakelijk te wijten aan de economische klap ten gevolge van de coronapandemie.

Het aandeel personen met een bijstandsuitkering verschilt sterk per gemeente, maar opvallende uitschieters zijn Amsterdam en Den Helder waar bovengemiddeld veel bijstandtrekkers wonen. De gemeenten Beemster en Opmeer hebben juist de laagste  bijstandsdichtheid van de provincie.

Landelijk is de bijstandsdichtheid al jaren het hoogst in Rotterdam. Ook Amsterdam kent geen pieken en dalen in haar dichtheid en behoort al jaren tot de top tien ‘bijstandsteden’.

Bijstand wordt verleend aan huishoudens. Dit kunnen alleenstaanden zijn of paren, met of zonder kinderen. Landelijk zijn er gemiddeld op elke duizend inwoners 28 mensen die bijstand ontvangen.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button