Cultuur/NatuurNoord-Holland

Trainees gezocht voor Het Groene Strand 

Noord-Holland – Project Het Groene Strand wil met hulp natuur en natuurbeleving weer een plek geven op het strand. Project Het Groene Strand zoekt jongeren tussen de 16 en 27 jaar, iemand die ongeveer 1 dag in de week de tijd heeft en actief wil bijdragen aan natuur en duurzaamheid in Noord-Holland. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Landschap Noord-Holland. Het traineeship start op 27 februari en duurt tot en met 3 juli 2021.

Door intensief machinaal beheer en menselijke activiteiten is er op de stranden helaas weinig plek meer voor de natuur. Hierdoor verdwijnt een gezonde voedingsbodem voor verder strandleven en kan de natuur zich niet verder ontwikkelen. En dat kan anders. “We willen langs de kust het huidige strandbeheer veranderen, strandcommunities oprichten en broedplekken in te stellen voor vogels. Graag willen we dit samen met jongeren doen. Jonge mensen met hart voor natuur weten als geen ander hoe je andere jongeren kunt warm maken voor een goed doel. Want alleen ‘samen’ kun je natuur beschermen en verder ontwikkelen.”

Unieke kans
Het Groene Traineeship is een unieke kans om kennis en ervaring op te doen bij een landelijke projectorganisatie op het gebied van natuur, educatie en duurzaamheid. Annika: “Een team van twaalf trainees gaat met elkaar samenwerken in drie provincies, er zijn trainingen en workshops en excursies. Het is echt een mooi kans om eigen talent verder te ontdekken en in te zetten.”

Woonachtig in Noord-Holland? Een passie voor het strand? Dan is dit de kans om bij te dragen aan een groenere wereld en iets te doen voor vogels, insecten en planten op het strand. Aanmelden kan via deze link. Of kijk op de website van Landschap Noord-Holland voor meer achtergrond.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button