Den HelderLOS Den Helder

Voorzitter lokale omroep stapt op na Twitterruzie met PVV

Den Helder – Hans Boskeljon heeft vrijdag zijn taak als voorzitter van de lokale omroep van Den Helder (LOS) neergelegd. Aanleiding is een op Twitter gevoerde discussie tussen hem en enkele leden van de PVV, waarin de ex-voorzitter enkele onhandige uitspraken heeft gedaan.

Boskeljon maakte die opmerkingen overigens als privépersoon en nadrukkelijk niet namens de omroep. Toch werd er daarna door de PVV (raadslid Frank Feeburg) al snel een link met de omroep gelegd. “Dat vind ik jammerlijk”, aldus de aftredend voorzitter, “want formeel heeft de omroep hier part noch deel aan.” Om verdere imagoschade voor de omroep te voorkomen heeft Boskeljon besloten de eer aan zichzelf te houden en per direct op te stappen.

Dat de PVV een link legde met de omroep is misschien begrijpelijk, maar wel uiterst onterecht en dat weet Feeburg zelf ook wel. Als democratisch gekozen raadslid met een nadrukkelijk gevoel voor law and order weet hij ook dat het als raadslid ‘not done’ is een link te leggen tussen door de raad (overigens bij wet verplicht) toegekende subsidie en een publiek mediabedrijf. Het is zelfs bij wet verboden voor de politiek, dus ook als dat politici van de PVV zijn, voorwaarden te verbinden aan de subsidie voor een lokale omroep.

Onafhankelijk

Laat staan dat de politiek van mening kan zijn, zoals de PVV nu doet vermoeden, dat wie geld krijgt niet kritisch mag zijn, geen eigen mening mag hebben en de politiek naar de mond moet praten. Dat deden we niet en dat gaan we ook niet doen, al gaat Feeburg nog zo tekeer. Het bestuur van onze lokale omroep heeft bovendien nul komma nul invloed op de redactionele onafhankelijkheid, op de inhoud van programma’s of op de mening van medewerkers. Ook dat weet Feeburg, want zijn eigen PVV behoort tot de fracties die met grote regelmaat te gast zijn in onze programma’s, alwaar ze keer op keer met respect en zonder vooroordelen worden behandeld.

Van onze medewerkers eisen we dat ze gasten met respect behandelen en dat ze hun werk zo objectief mogelijk en zonder vooroordeel uitvoeren. Directie en bestuur dienen het goede voorbeeld te geven en dat is dit keer helaas niet gebeurd. Gedane zaken nemen geen keer, de verkeerde opmerkingen zijn gemaakt en onze voorzitter heeft daar zijn conclusies aan verbonden. Dat respecteren we, al is het natuurlijk wel jammer dat een en ander zo heeft moeten lopen. Boskeljon: “Ik wens de omroep verder al het goede toe en hoop dat met deze stap verdere imagoschade wordt voorkomen”.

Bestuur en directie LOS Den Helder

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button