Overige

De verschillende soorten bestelauto’s op een rijtje

Advertentie:

Wie op zoek is naar een bestelauto voor zijn bedrijf, komt voor een flinke uitdaging te staan. U kunt vandaag de dag namelijk uit allerlei verschillende bestelauto’s kiezen. Dit maakt het er niet makkelijker op. Om het uzelf makkelijker te maken, kunt u filteren in het aanbod. Voordat u dit kunt doen, is het handig om te weten welke soorten bestelauto’s er allemaal zijn. Als u dit eenmaal weet, kunt u namelijk filteren op een specifieke bedrijfswagen. Om u op weg te helpen, zetten we hier een aantal verschillende soorten bedrijfsauto’s op een rijtje.

1. Bestelbusje
Laten we direct maar beginnen met de kleinste bedrijfsauto: het bestelbusje. Dit voertuig beschikt vaak over twee zitplaatsen voorin. Daarnaast is een bestelbusje voorzien van een laadruimte. Ondanks dat deze niet bijzonder groot is, kan hij groot genoeg zijn voor uw bedrijf. Zo’n busje leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor het vervoeren van kleine producten. U kunt de spullen die u vervoert los in het voertuig leggen, maar veel bedrijven laten ook een speciale inrichting maken voor de laadruimte van een bestelbusje. Door zijn beperkte omvang kunt u zich met dit voertuig makkelijk en snel verplaatsen van A naar B.

  1. Grote bestelauto
    Sommige ondernemers hebben meer dan genoeg aan een bestelbusje. Helaas is dit niet altijd het geval. Vervoert u regelmatig grote spullen? Dan is de laadruimte van een bestelbusje hier mogelijk te klein voor. Gelukkig betekent dit niet dat u geen bestelauto kunt kopen. Nee, want er zijn namelijk ook grote bestelauto’s te koop. Een Volkswagen Crafter occasion is hier een goed voorbeeld van. In vergelijking met een bestelbusje is de laadruimte van zo’n voertuig vaak een stuk groter en hoger. Hierdoor kunt u er aanzienlijk grotere producten in vervoeren. Daarom verkiezen veel bedrijven een grote bestelauto boven een bestelbusje.

  2. Bakwagen
    Een bakwagen behoort eigenlijk tot de vrachtwagens, maar toch willen we dit voertuig hier niet onbelicht laten. Waarom niet? Omdat veel bedrijven een bakwagen gebruiken om producten van A naar B te vervoeren. U heeft vooral baat bij een bakwagen als u veel en/of zware spullen vervoert. Een bakwagen kan over het algemeen meer gewicht aan dan een grote bestelauto. Daarnaast kunt u er vaak meer spullen in kwijt.

Nieuwe of tweedehandse bestelauto?
Weet u inmiddels welke bestelauto de beste keuze is voor uw bedrijf? Dan bent u er nog niet. Nee, want u moet namelijk bepalen of u een nieuwe of een tweedehandse bestelauto koopt. Omdat een nieuwe bestelauto vaak duurder is dan een tweedehandse, kiezen meer ondernemers voor een occasion. Lijkt u dit ook wel wat? Kijk dan eens op dutchvans.com. Hier vindt u namelijk een groot en divers assortiment tweedehands bestelauto’s.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button