Den Helder Suns en Heroes Den Bosch worstelen zich door zondagmiddagduel

Den Helder Suns – Heroes Den Bosch (DHfoto)

Den Helder – Een druilerige zondagmiddag voor de basketballers van de Den Helder Suns. Met landskampioen Heroes Den Bosch op bezoek verwacht je een aantrekkelijke pot basketbal, echter beide teams konden niet overtuigen. Toch waren het de Bosschenaren die met zeventien punten voordeel de winst mee naar huis mochten nemen: 62-79.

De Suns traden aan met een rotatie van slechts acht spelers. De eerste score voor de Suns viel pas na bijna vijf minuten basketballen, toen Nino Gorissen een driepunter liet noteren. De bezoekers hadden er dan al acht in liggen: 3-8. Verder waren het nog Troy Koehler en topscorer Sam van Oostrum die dit kwart mochten scoren, waar Den Bosch het aantal punten verdubbelde: 7-16.

Het tweede kwart was ook niet best, beide teams maakten slordige fouten: De Suns maakten hun kansen niet af en Den Bosch wist niet definitief afstand te nemen, ondanks het lage schotpercentage van de thuisploeg: 19,4%. Ook dit kwart eindigde in het voordeel (13-16) van de zuiderlingen: 20-32.

Na de theepauze kwamen de Suns aanmerkelijk beter uit de kleedkamer. Tot 30-42 was de wedstrijd nog in balans met de ruststand. Met een 10-1 run (driepunters van Jake Biss, Nick Thran en Sam Huurman) naderde de thuisploeg tot op drie punten (40-43) en eindigde het derde kwart in een stand met mogelijkheden: 42-51. Met een ondermaats presterende landskampioen was dit het moment om de aansluiting te vinden in de wedstrijd. Bij de Suns liep het echter ook niet lekker, waarop Den Bosch reageerde met een 0-9 run. Terwijl de Suns verder en verder in foutenlast kwamen, met de helft van de acht beschikbare spelers met vier fouten, stelden de bezoekers de overwinning veilig. Bij 62-79 klonk het eindsignaal en had Den Bosch de worstelpartij naar zich toegetrokken, maar overtuigend was het niet.

Topscorers:
Den Helder: Sam van Oostrum 17, Jake Biss 14 (Vier driepunters), Nino Gorissen 11
Den Bosch: Chris-Ebou Ndow 18, Donte Thomas 15, Keime Helfrich 12

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 4 februari tegen Feyenoord Rotterdam, aanvang 19:30 uur.