Sport

Denise Betsema in twee dagen driemaal op het podium

Texel – Denise Betsema kan terugkijken op een succesvol weekend. Bij het veldrijden zaterdag 13 februari in Eeklo (België) stond zij op de hoogste trede van het ereschavot en zondag 14 februari in Brussel (België) tweemaal op de tweede plaats. Een keer voor de gehouden veldrit en de andere keer voor de tweede plaats in het X2O klassement over meerdere wedstrijden. Hierdoor kon zij na afloop met € 15.000 op zak richting Texel vertrekken.

Zaterdag een besneeuwd en glad parkoers in Eeklo. Van start af vormde zich een trio voorop in de wedstrijd. Betsema, de Engelse Anna Kay en Manon Bakker. De eveneens gestarte wereldkampioene Lucinda Brand kende een slechte start en kon de daardoor opgelopen achterstand niet meer goed maken.

Het leidende trio maakte kennis met de op de grond liggende sneeuw. De Engelse Anna Kay maakte met nog drie ronden te gaan een fout en kwam definitief op afstand. In de slotfase kwamen Brand en Betsema ook nog een keer ten val. Na een minuut of 44 kon Betsema de handen zegevierend de lucht in steken. Op veilige afstand gevolgd door Manon Bakker en Lucinda Brand.

Denise tweemaal tweede
Ook de Brussels Universities Cycles Cross kende zondag een overwegend glad parkoers. Betsema had in het X2O algemeen klassement 41 seconden achterstand op de leidster Brand. Vooraf gaf Denise aan deze achterstand te willen goedmaken. Hier zou een viertal dames de wedstrijd domineren. De dames Alvarado, Bakker, Brand en Betsema vormen momenteel de wereldtop. En allen uit Nederland.

Met nog drie ronden te gaan konden anderen zich niet meer mengen in de plaatsen voor het erepodium . Ceylin del Carmen Alvarado (Europees kampioene) ging superieur aan kop in de laatste drie ronden. Betsema liep steeds verder uit op Lucinda Brand (wereldkampioene). Een vastgevroren klikpedaal werd haar bijna fataal voor het eindklassement. Op de eindstreep kwam Denise vijf hele seconden tekort voor de leiding in het X2O eindklassement.

Einduitslag van de veldrit Brussel. 1, Alvarado, 2 Betsema 3. Brand
Einduitslag X2O klassement 1. Brand, 2. Betsema 3. Alvarado

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button