Noord-Holland

GroenLinks wil extra geld voor cultuursector

Noord-Holland – Noord-Hollandse politici van GroenLinks roepen collega’s in de Noord-Hollandse gemeenten én de beoefenaars van amateurkunst- en cultuur op zich sterk te maken voor lokale kunst en cultuur.

Voor het coronavirus konden mensen nog in kleine groepen genieten van theatervoorstellingen of concerten. De voorstellingen van het amateurtoneel en de uitvoeringen van de muziekschool zijn er al een tijd niet geweest. De honderden culturele verenigingen en stichtingen die met nog veel meer vrijwilligers actief zijn in Noord-Holland om de emoties van cultuur uitdrukking te geven.

Net zoals alle andere sectoren van de maatschappij eist het virus zijn tol in de sector van kleinschalige cultuur. Kunst- en cultuuractiviteiten bieden inspiratie en zijn een verrijking voor duizenden mensen die actief zijn. Daarom doet de Noord-Hollandse GroenLinks politici een oproep aan lokale politici om de corona steun die vanuit het Rijk voor kunst en cultuur aan gemeenten beschikbaar wordt gesteld ook daadwerkelijk aan die doelen te besteden.

Vrijwilligers
GroenLinks doet ook een oproep aan provinciegenoten die als vrijwilligers in de lokale kunst en cultuur actief zijn. Spreek de buurvrouw die wethouder of gemeenteraadslid is aan. Spreek in bij de raadsvergadering en breng het belang over het voetlicht, net zoals de ondernemersvereniging en de sportclub dat doen of beleg een videovergadering met collega’s in de gemeente.

Tenslotte doen zij een oproep aan alle Noord-Hollanders. Steun de verenigingen en stichtingen door lidmaatschappen, donaties en handtekeningen onder petities. Cultuur verbindt en inspireert en daaraan hebben mensen altijd behoefte.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair geweest bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button