112

Hardleerse automobilist moet auto inleveren

Den Helder – Een 32-jarige man is zondag zijn auto kwijtgeraakt. De man had het afgelopen jaar al zeven keer proces-verbaal gehad, omdat hij zijn auto niet wil verzekeren en dus onverzekerd rondrijdt. Een bekeuring hiervoor kost al snel tegen de € 400,- Daarnaast was het voertuig niet gekeurd.

Agenten zagen de man zonder gordel rijden over de Industrieweg, hiervoor hebben zij hem aan de kant gezet. Hierbij kwam dus wederom naar voren dat hij niet verzekerd was. Dat de man het niet zo nauw neemt met de verkeersregels blijkt wel aan het feit dat hij alleen al het afgelopen jaar vijftien keer verbaal gehad heeft voor het rijden zonder gordel (de man blijft weigeren een gordel te gebruiken) en ook zestien keer voor andere zaken diverse bekeuringen heeft gekregen Hierbij ging het vaak om technische gebreken aan het voertuig, maar ook het niet handsfree bellen is moeilijk voor de man.

Daarnaast dus ook nog zes keer verbaal voor het onverzekerd rijden. Vanwege de recidive is het voertuig in beslag genomen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button