Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Hollands Kroon in Noordkop bovenaan met aantal gehuwde inwoners

Regio Noordkop – Noord-Holland telde in 2020 fors minder gehuwden dan in 2010. Dat blijkt uit onderzoek van The Perfect Wedding. Het aantal gehuwde inwoners nam in alle Noord-Hollandse gemeenten af. In totaal was vorig jaar 34,6 procent van alle Noord-Hollanders gehuwd.

Den Helder telde in 2020 het minst aantal gehuwde inwoners van de Noordkop, met 39,8 procent. In Schagen lag dit op 42,0 procent, Texel komt er snel achteraan met 43,3 procent en Hollands Kroon stond aan kop met 43,6 procent.

Ten opzichte van 2010 is het aantal gehuwde mensen in Hollands Kroon gedaald met 5,7 procent. Vlak daarna komen Texel en Schagen, met een daling van 5,8 procent en in Den Helder was de daling van het aantal getrouwde inwoners het grootst, namelijk 6,0 procent.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: