Den HelderPolitiek

Gemeente gaat aanpak dierenmishandeling onderzoeken

Advertentie:

Den Helder – De gemeente gaat op initiatief van de PVV onderzoeken of zij meer kunnen doen tegen dierenmishandeling. De partij diende maandagavond een motie in die door wethouder Remco Duijnker werd overgenomen. De partij vroeg om strengere handhaving en de inzet van dwangsommen en bestuurlijke boetes. Duijnker wil ook graag onderzoek laten doen naar de omvang van het probleem en de huidige aanpak van de gemeente.

Frank Feeburg van de PVV presenteerde de motie in de raad en gaf aan dat zijn partij graag dwangsommen en bestuurlijke boetes zou inzetten om dierenmishandeling tegen te gaan. Verwaarlozing en mishandeling van dieren komt volgens de PVV nog steeds voor, ook in Den Helder. Wethouder Remco Duijnker was positief over het initiatief. Dierenmishandeling hoort niet thuis in de samenleving en de wethouder ziet vanuit de landelijke overheid gelukkig steeds meer regelgeving. Marinus Vermooten van Samen Actief, die al vaak initiatieven heeft ingediend met betrekking tot dierenwelzijn, gaf aan het jammer te vinden dat zijn eerdere pogingen om dit onderwerp aan te kaarten niet dezelfde steun van de wethouder kregen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button