Den HelderPolitiek

Herstructurering TESO moet onderdeel worden van Uitvoeringsprogramma Waddengebied

Den Helder – Volgens D66 en de PvdA zou de herstructurering van de TESO haven in Den Helder een plek moeten krijgen in het Uitvoeringsprogramma voor het Waddengebied. Het Uitvoeringsprogramma is tot stand gekomen vanuit een samenwerking met verschillende partijen in en rondom het Waddengebied, en beschrijft een hoe er de komende jaren moet worden ingezet op bescherming en ontwikkeling van de Waddenzee. De rest van de Helderse raad stemde in met het verzoek de wens mee te geven in het gezamenlijk overleg.

Pieter Blank van de PvdA en Henk Mosk van D66 kwamen samen met het voorstel om de TESO nog eens op de agenda te zetten. Beiden hebben de verkeersontsluiting van het Texel verkeer al vaker aangekaart. Volgens Blank doet hij dit al dertig jaar: “Al vanaf begin jaren 90 praten we over een alternatief voor de TESO haven, steeds is er niks van gekomen. Zo blijft het jaar in jaar uit doorgaan. Overal in Nederland zie je grote infrastructurele projecten, waar blijft die van ons?” Wethouder Pieter Kos beloofde vier jaar geleden beterschap, maar die kwam er dus niet.

Volgens D66 en de PvdA ontstaan er nu weer kansen: “In het bijzonder kan gedacht worden aan een ontsluiting via de Buitenhaven. Met de voorziene verplaatsing van de Moormanbrug naar het oosten ontstaat er een geheel nieuwe infrastructurele situatie met betrekking tot de havenontsluiting waar ook een nieuwe brug over het Noord Hollandskanaal een onderdeel van is. Met deze grootschalige aanpassingen waarbij veel overheidspartners betrokken zijn, is het nu het uitgelezen moment om ook een nieuwe ontsluiting van het TESO-verkeer mee te nemen in de plannen en uitvoering.” Wethouder Kees Visser nam het voorstel van de twee partijen graag over. Het werd in stemming gebracht en kreeg unaniem steun.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. 3-1/2 jaar hoor je niets nu verkiezingstijd en de kranten staan vol met mooie valse beloftes……

    wat een leugenzooitje bij elkaar…

Back to top button
%d bloggers liken dit: