Kop van Noord-HollandZakelijk

Horecahulptroepen gezocht

Den Helder – Onder de titel ‘Horecahulptroepen gezocht’ gaat het platform Op Kop vanaf half maart campagne voeren om personeel voor de horeca te werven in de Kop van Noord-Holland. Momenteel zoekt Op Kop horecabedrijven om deze campagne tot een succes te maken. Ondernemers die zich aan willen sluiten, kunnen dit tot 1 maart doen door een gratis profiel aan te maken op de website.

Op Kop is een initiatief vanuit het regionaal samenwerkingsverband De Kop Werkt van de gemeenten Hollands Kroon, Texel, Den Helder en Schagen en de provincie Noord-Holland. Het platform promoot werken, leren en wonen in de Kop van Noord-Holland. Eerder hielp Op Kop al andere sectoren met hun vraag naar personeel. In het begin van de coronatijd riep het platform op om te helpen bij het oogsten van tomaten en komkommers. Eind 2020 verbond het de horeca en zorg succesvol aan elkaar in de campagne “Van horecatijger tot zorgheld”.

Personeelstekorten in de horeca
Nu is het tijd voor een campagne voor de horecasector. “We merken uit gesprekken dat veel horecaondernemers moeite hebben om hun zaak draaiende te houden”, zegt wethouder Theo Meskers, bestuurlijk trekker voor Op Kop. “Met deze actie hopen we hen te helpen aan jong horecatalent, zodat ze in de komende maanden minder last hebben van personeelstekorten. Sommige zaken kunnen nu maar beperkt open, terwijl ze juist hard aan de slag willen gaan na deze moeilijke coronaperiode. Daarom springt Op Kop bij, om voor het komende seizoen jongeren te werven die aan de slag kunnen in de horeca. Een mooie bijvangst zou kunnen zijn dat ze na de eerste kennismaking met de sector, een mooie carrière tegemoet te gaan binnen de horeca.”

De campagne bestaat uit een online (social media) campagne. Hierin zoomt Op Kop in op de vele horecakansen en mogelijkheden die de sector in de regio te bieden heeft. Daarnaast wordt er op het platform extra aandacht besteed aan de horeca, met een speciale actiepagina waarop deelnemende ondernemers worden uitgelicht. Het enige wat horeca ondernemers hiervoor hoeven te doen is een profiel aanmaken van hun bedrijf en aangeven welke vacatures er zijn. Dit kan gratis via de website en alle vacatures komen dan op de actiepagina te staan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button