Uitgaan

Joost Botman op zoek naar de ware Johnny Cash

Oudesluis – Johnny Cash, de Amerikaanse countryzanger, gitarist en singer-songwriter werd wereldwijd bekend als The Man in Black (De man in het zwart). Hij viel op door zijn diepe baritonstem. Hij was een van de invloedrijkste zangers in het country-genre. Johnny Cash overleed in 2003 op 71-jarige leeftijd. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw realiseerde Johnny Cash zijn eigen American Dream. Hij werkte zich op van katoenplukkerszoon tot een superster met een eigen TV-show. Cash was een echte verhalenverteller, met zijn liedjes verkondigde hij een boodschap.

Joost Botman duikt in de geschiedenis van The Man in Black. Een geschiedenis die bol staat van de tegenstellingen. Drugssmokkel, religie, vaderlandsliefde en drankmisbruik, een familieman met een fascinatie voor het gevangenisleven. In Joosts programma neemt hij het publiek mee in een aangrijpende en soms droogkomische vertelling over deze bijzonder zanger met het kenmerkende donkerbruine stemgeluid. Het leven van Cash trekt voorbij in twintig nummers. Tussen de nummers door vertelt Joost over het bijzondere leven van Cash, een van de grootste iconen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

Joost Botman is gitarist en zanger. De nummers van Cash passen uitstekend bij zijn warme stem. Joost trok vijf jaar lang door het land met een muziektheaterprogramma over Simon and Garfunkel. Hij is een boeiende verteller met een geheel eigen, droogkomische voordracht. In het programma What is Truth werkt Joost samen met gitarist Cok van Vuuren, bekend van Ocobar en als begeleider van onder andere Freek de Jonge en Ricky Koole.

Het optreden is in het Cultuurkerkje Noorderweg 15 1757 PC Oudesluis op zaterdag 26 februari. Aanvang 20:00 uur. De entree bedraagt 17,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de deur of de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button