Kop van Noord-Holland

Aantal WW-uitkeringen stijgt in gehele Noordkop

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Voor het eerst in geruime tijd is het aantal inwoners met een WW-uitkering in de vier Kopgemeenten gestegen. Dat blijkt uit de maandelijkse cijfers van het UWV. Daarmee volgen de gemeenten ongewild de trend die ook in geheel Noord-Holland en in heel Nederland is waar te nemen.

Het aantal WW-uitkeringen nam in Hollands Kroon toe met 4,9 procent. In Den Helder was de stijging maar liefst 10 procent en op Texel 11,6. Schagen deed het in januari nog het beste van de vier Kopgemeenten, met een beperkte stijging van 1,0 procent. De gemiddelde stijging was zowel in de provincie Noord-Holland als in heel Nederland 3,7 procent. Het betreft cijfers in vergelijking met een maand eerder, dus december 2023.

Iets meer werklozen dus, toch blijven veel werkgevers nog steeds moeite houden met het vinden van personeel. Uit onderzoek van UWV onder ruim 4.000 werkgevers blijkt dat ruim de helft van de vacatures moeilijk vervulbaar is. Volgens de meeste werkgevers wordt het in 2024 niet makkelijker om personeel te vinden.

Vacatures
Over het algemeen geldt dat kleinere werkgevers vaker problemen ervaren met het vervullen van vacatures dan grote werkgevers met minstens honderd werknemers. Bij kleinere werkgevers is gemiddeld een groter deel van de vacatures moeilijk vervulbaar. Dit zou te maken kunnen hebben met de omvang van de HR-afdeling van grote werkgevers en het besteedbaar budget voor werving bij deze werkgevers. Ook kan het zijn dat grote werkgevers aantrekkelijker zijn voor werkzoekenden doordat zij meer loopbaan- of doorgroeimogelijkheden kunnen bieden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button