Politiek

College wil doorpakken met gevelrenovaties Marsdiepstraat

Advertentie:

Den Helder – De eigenaren van woningen en winkels aan de Marsdiepstraat zijn bereid te investeren in het renoveren van hun gevels, mits de gemeente een substantieel deel van de kosten subsidieert. Het Helderse college wil hier graag aan meewerken en vraagt de raad om goedkeuring. Het voorstel van het college is om een subsidie van maximaal 65 procent van de renovatiekosten te verlenen, wat neerkomt op een totaalbedrag van € 975.000,-.

Vastgoedmanager Stad & Co is afgelopen zomer in opdracht van de gemeente Den Helder begonnen met het aanjagen van gevelrenovatie in de Marsdiepstraat. Stad & Co voerde gesprekken met de eigenaren en inventariseerde de behoefte aan gevelrenovatie en de bereidheid om daadwerkelijk te investeren. Nu de houding van de eigenaren tegenover een gezamenlijk plan van aanpak voor de uitvoering van de gevelrenovatie positief is, “is het van belang om door te pakken”, schrijft het college naar de raad.

Ondersteuning vanuit de gemeente is essentieel, zegt het college. Het eigendom aan de Marsdiepstraat is namelijk sterk versnipperd en veelal in handen van particuliere, vaak weinig kapitaalkrachtige eigenaren. Naast het faciliteren van de eigenaren in het proces richting renovatie en de gemeentelijke subsidiëring, worden de eigenaren ook ondersteund bij de ontwerpfase. “Op die manier wordt zorggedragen voor het eenduidige ontwerp van de gevels en de gehele straat”, aldus het college.

In het tweede kwartaal van 2024 wordt de raad gevraagd de subsidieverordening vast te stellen. Het college en Stad & Co mikken er op om vervolgens in juli het definitieve ontwerp van de gevels gereed te hebben. De verwachting is dat de uitvoering in oktober 2024 kan worden gestart.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Ik heb mijn gevel ook laten stralen en nieuwe voegen erin waarom krijgen zij wel geld en wij als particulier in andere wijk niet?

Wellicht ook interessant

Back to top button