Den Helder

Reddingsbrigade Den Helder krijgt weer een alarmploeg

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder heractiveert de alarmploeg om de inwoners en bezoekers van de gemeente een zo veilig mogelijke omgeving te bieden. Deze taak wordt belegd bij de Reddingsbrigade Den Helder voor het komende jaar vanaf 1 april 2024 tot en met 31 maart 2025. Dit om tijdens incidenten op het strand, in het water aan de kustlijn en in de duinen van Den Helder ondersteuning te bieden aan de Regionale Ambulance Voorziening (RAV), buiten het toezichtsvenster van de Stichting Strandexploitatie Noordkop.

Het Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties heeft in opdracht van het Helderse college een risk-assessment uitgevoerd. De uitkomst daarvan is dat er op basis van het aantal meldingen buiten het toezichtskader van de Stichting Strandexploitatie Noordkop behoefte is aan een ondersteunende repressieve dienst in de vorm van een alarmploeg. Na veel gesprekken tussen de gemeente Den Helder, de Reddingsbrigade en de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord krijgt de alarmploeg nu officieel een nieuw bestaan. Het heractiveren van de alarmploeg kost de gemeente in het eerste jaar € 23.500,-.

Sylvia Hamerslag van Behoorlijk Bestuur is heel blij dat er witte rook is. Haar fractie diende in 2022 al een motie in over het behoud van de alarmploeg.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button