Den HelderVideoZakelijk

Horeca dicht: hoop op hulp overheden en Willemsoord

Advertentie:

Den Helder – In restaurant Kade 60 werd zondag hard gewerkt op het moment dat het kabinet bekend maakte dat de horeca moest sluiten. Even na 17.30 uur kreeg eigenaar Timo de Vries van alle kanten whatsappjes. De berichten kloppen, om 18.00 uur moet de deur dicht.

“Dit is nieuw, ja”, zegt De Vries over de opmerkelijke verloop van de avond, “Dit is een cultuurshock voor de hele wereld, denk ik.” Een aantal klanten kan het bordje nog leeg eten, maar de deur gaat meteen dicht. Er komt niemand meer in. De ondernemer heeft begrip voor het besluit van het Rijk: “Jammer dat het moet gebeuren maar ik begrijp deze maatregel heel goed. En ik denk dat het goed is voor de volksgezondheid als dit ook gehandhaafd wordt. Hopelijk kunnen we het zo op korte termijn uitroeien.”

De financiële klap is natuurlijk de keerzijde in het hele verhaal. De Vries rekent op de overheden en hoopt ook op lokale steun: “We zitten hier op Willemsoord. Er zijn een hoop ondernemers die huren. Ik hoop echt van ganser harte dat Willemsoord met ons, alle ondernemers hier, meedenkt, achter ons staat en een stuk kan compenseren.”

Voor de komende weken heeft de horeca-ondernemer nog geen plannen: “Ik maakte net al de grap dat ik wel een bouwpakket ga kopen, maar ik weet het niet. Ik kijk er ontzettend tegenop om drie weken thuis te zitten en te zien dat je zaak dicht is, dat moet echt nog even wennen.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button