Sport

Ook Halve van Den Helder gaat niet door

Den Helder – De halve marathon van Den Helder gaat zondag 5 april niet door, zo is zondag bekendgemaakt. Ook de Wandelhalve, die voor zaterdag 4 april op de agenda stond, is afgelast. Uiteraard heeft de beslissing te maken met de ontwikkelingen rond het Coronavirus.

In een mail aan deelnemers schrijft het bestuur dat zij na lang wikken en wegen besloten heeft de Halve van Den Helder geen doorgang te laten vinden. “Wij onderzoeken de mogelijkheid om het evenement, voor zowel het wandelen en hardlopen, naar een datum later dit jaar te verplaatsen.”

“Wij als bestuur en organisatie van de Halve van Den Helder vinden het niet verantwoord om met de huidige situatie en ontwikkelingen rondom het Corona-virus (COVID-19) het evenement plaats te laten vinden. Geloof ons, dit was geen gemakkelijke beslissing. Wij realiseren dat er van ons als nieuw bestuur een hoop wordt verwacht en wij hadden ons er enorm op verheugd om een succesvolle (voor ons eerste) editie neer te zetten. Wij vinden echter dat de gezondheid en veiligheid van alle vrijwilligers, deelnemers, toeschouwers en alle andere betrokkenen geenszins in het geding mag komen. Wij willen zeker niet te lichtvoetig omgaan met alle recente ontwikkelingen, reden waarom wij tot dit moeilijke besluit zijn gekomen.”

Zoals aangegeven onderzoekt de organisatie de mogelijkheid het wandel- en hardloopevenement op een later moment te laten plaatsvinden. “Wij richten ons hiervoor op het weekend van 29 en 30 augustus 2020. Wij gaan met alle stakeholders en overige betrokken partijen om tafel om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Het spijt ons om dit aan jullie te moeten meedelen. Wij willen jullie onwijs bedanken voor jullie enthousiasme. Uiteraard hopen wij op een later moment jullie alsnog aan de start te mogen verwelkomen, of dit nu later dit jaar of de editie van 2021 is.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button