Hollands Kroon

Bonus van Wecycle voor kinderboerderij de Regenmortel

Adverentie

Hollands Kroon – Ruim 170 kinderboerderijen in Nederland zijn inleverpunt voor kleine apparaten. Zij ontvangen een Wecycle-recyclecertificaat. Kinderboerderij de Regenmortel in Breezand voerde afgelopen jaar actief actie om bezoekers te helpen recyclen en dat viel op! Voor deze inzet worden zij beloond met een bonus van 250 euro.

De kinderboerderijen worden gesteund vanuit een maatschappelijke sponsoring. Namens producenten van elektrische apparaten voert Wecycle campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren.

Ondanks alle uitdagingen zijn vorig jaar bij kinderboerderijen in totaal ruim 45.000 afgedankte apparaten ingezameld. De samenwerking kinderboerderijen is succesvol en veelzijdig. Het is heel praktisch, een e-waste inleverpunt in de buurt, maar kinderboerderijen hebben ook een educatief karakter. Hier leren kinderen over de natuur en het milieu en recyclen hoort daarbij. De ingeleverde apparaten worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Sponsorbijdrage
Elke kinderboerderij in Nederland kan een inleverpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor de inzet ontvangt de kinderboerderij jaarlijks een Wecycle sponsorbijdrage van €250,-. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button