Buurtbussen gaan weer de weg op

Noord-Holland – De buurtbussen in Noord-Holland Noord gaan vanaf 22 maart weer rijden. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn alle buurtbussen voorzien van kuchschermen, ventilatie-units en actieve luchtfiltering.

Op 22 maart zullen 8 van 11 buurtbusverenigingen starten. Drie verenigingen starten vooralsnog op 3 mei: Het gaat om Zijpe-Harenkarspel met buslijn 406 en 411, De Westfries met buslijn 417 en Heerhugowaard-Langedijk met buslijn 407. Landelijk onderzoek van TNO heeft aangetoond dat met deze aanpassingen de buurtbussen weer verantwoord de weg op kunnen. Connexxion heeft daarom alle buurtbussen laten ombouwen. Wel blijft het dragen van een mondkapje in de buurtbus verplicht.

Rijdende buurtbussen
Vanwege de extra maatregelen die het kabinet half december nam om het coronavirus tegen te gaan, werd de datum om weer te gaan rijden uitgesteld. Na een jaar te hebben stilgestaan zijn inmiddels diverse Nederlandse buurtbussen weer de weg op. Een groot deel van de buurtbusverenigingen in Noord-Holland heeft nu aangegeven ook weer te willen rijden.

De buurtbusverenigingen in Noord-Holland bepalen zelf of ze weer willen en kunnen gaan rijden. Er moeten namelijk voldoende buschauffeurs beschikbaar zijn. De chauffeurs zijn vrijwilligers die meestal vanwege hun leeftijd tot de corona-risicogroep behoren.

Voor de buurtbuslijnen die (nog) niet rijden, blijft de buurtbus-taxi als alternatief beschikbaar. De buurtbuslijnen die weer actief zijn, worden opgenomen in de dienstregeling van Connexxion op www.connexxion.nl. De buurtbussen staan iets later ook in de reisplanners.

Mobiele versie afsluiten