Hollands KroonVideo

Kermisexploitanten al ruim een jaar zonder inkomen (video)

Advertentie:

Hippolytushoef – Alle kermisexploitanten zitten sinds oktober 2019 zonder inkomen door de overheid ingestelde lockdown. Henk-Jan Jonker uit Hippolytushoef is één van die exploitanten die al een jaar lang zijn autoscooters verplicht aan de kant moet laten staan.

Gelukkig heeft hij, zegt hij zelf, een groot rijbewijs en verhuurt hij zichzelf als chauffeur aan verschillende transportbedrijven. “Maar er zijn collega’s die hun inkomen op allerlei manieren bij elkaar moeten weten te krijgen. Bijvoorbeeld met een oliebollen- of friettent of ze gaan het grofvuil langs en knappen de spullen op en verkopen ze via internet”, aldus Henk-Jan. “Er is door de overheid een financiële tegemoetkoming gegeven, maar door allerlei wetjes en regeltjes heeft geen exploitant een cent ontvangen”.

Henk-Jan ziet de toekomst enigszins somber in, maar de exploitanten hebben voor hetere vuren gestaan. “De kermis bestaat al sinds de 13e eeuw, dus ook nu gaan we het wel redden. Alleen zal er wel enig verval komen in de exploitanten en aantal attracties. Niet iedereen zal overeind blijven, want je kunt niet blijven interen.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Ze kunnen beter asiel aanvragen,dan hebben ze gelijk een dik pak geld voorhand.

Wellicht ook interessant

Back to top button