Den HelderHollands KroonRegio NoordkopZakelijk

Regio Noordkop en NH Media bundelen de krachten

Regio Noordkop – Streekomroep Regio Noordkop en de regionale omroep NH Media bundelen vanaf april de krachten op het gebied van nieuws. De verslaggevers van beide organisaties gaan werken als één team, met als doel meer en nog betere verhalen te maken over en voor de regio Noordkop.

Het gaat om een proefperiode van in eerste instantie zes maanden. In die periode wordt onderzocht of op deze manier samenwerken inderdaad leidt tot een grotere journalistieke slagkracht. Als dat het geval is, wordt de krachtenbundeling hierna bestendigd in een samenwerkingsovereenkomst.

Regio Noordkop en de provinciale omroep zijn al jaren partners, waarbij over en weer content wordt uitgewisseld. Tot volle tevredenheid, zodat de samenwerking een stap verder brengen dan ook logisch is. Dat betekent dat de drie regiojournalisten van NH Nieuws en de verslaggevers van de streekomroep als een redactie gaan opereren, waarbij onderwerpen uitgezet worden vanuit een gemeenschappelijke nieuwsvisie.

Mooie verhalen
Hoofdredacteur Ronald Boutkan van de streekomroep is blij met deze stap. “De Noordkop is een prachtig gebied waar veel gebeurt. Los van elkaar maken we al mooie verhalen, dat kan met deze samenwerking alleen maar beter worden en dat is goed voor het publiek.” Ook hoofdredacteur Ib Haarsma van NH Media juicht deze nieuwe stap toe. “NH Media werkt al jaren samen met lokale en streekomroepen. Met sommigen vormen we inmiddels een gezamenlijke nieuwsredactie.

Regio Noordkop is een krachtige organisatie met een volwaardige nieuwsredactie en samen kunnen we in de Kop van Noord-Holland een nog steviger journalistieke dekking neerzetten. Dat maakt dat we de inwoners van dit gedeelte van onze provincie nog beter kunnen bedienen. Daar gaan we voor!”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Alvast veel succes met jullie samenwerking.

Back to top button
%d bloggers liken dit: