GR2022DH

Dochter Zola stemt niet op vader Carlo, maar op onderwijskandidaat Joke (video)

Adverentie

Den Helder – Ook op de tweede dag van de verkiezingen besloten enkele lijsttrekkers de gang naar de stembus te maken. In Den Helder waren dat Petra Bais (VVD) en Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder). Laatstgenoemde kwam stemmen in de Draaikolk en nam zijn 19-jarige dochter Zola mee. Zij mocht voor het eerst stemmen en verklapte niet eens op haar eigen vader te stemmen, maar op Beter-kandidaat Joke Vorstman. “Ik vind het belangrijk dat er vrouwen in het onderwijs werken, daarom stem ik op Joke”, lichtte Zola haar keuze toe.

De opkomst leek dinsdag halverwege de dag iets lager uit te komen dan op maandag, toen er in totaal 1.100 Nieuwediepers een stem uitbrachten. Op woensdag volgen gedurende de dag opkomstcijfers, houdt Regio Noordkop voor zowel Den Helder als Hollands Kroon een liveblog bij en brengen LOS en Noordkop Radio speciale uitzendingen. Op beide zenders is vanaf 21.00 uur de uitslagenavond in respectievelijk de Stadshal en het stadhuis in Anna Paulowna te volgen.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

Back to top button