Den Helder

Gerechtshof: gemeente Den Helder mocht het Rob Scholte museum ontruimen

Den Helder – In drie procedures van kunstenaar Rob Scholte tegen de gemeente Den Helder is dinsdag in hoger beroep uitspraak gedaan. Het Gerechtshof Amsterdam oordeelt dat de gemeente Den Helder het voormalig postkantoor mocht ontruimen, maar de onderhandeling met Rob Scholte over de aankoop niet mocht afbreken.

Kunstenaar Scholte en zijn gezin verbleven in het voormalig postkantoor in Den Helder. Hier had Scholte ook een museum. In april 2018 heeft de gemeente dit pand laten ontruimen. De kunstcollectie van Scholte en andere zaken zijn toen elders opgeslagen. Het hof heeft nu beslist dat de gemeente mocht ontruimen en dat Scholte de kosten van de ontruiming en opslag moet betalen.

Onderhandelingen aankoop
In de twee andere procedures besliste het hof dat Scholte het voormalig postkantoor niet had gekocht, maar dat de gemeente de onderhandelingen daarover niet had mogen afbreken. De gemeente is daarom aansprakelijk voor de eventuele schade die Scholte mogelijk door het afbreken van die onderhandelingen heeft geleden. Het is aan Scholte deze schade te onderbouwen.

Daarnaast heeft het Gerechtshof geoordeeld dat Aannemingsbedrijf Tuin die het voormalig postkantoor van de gemeente heeft gekocht, tegenover Scholte niet onrechtmatig heeft gehandeld. Omdat Scholte sinds 30 juni 2017 zonder titel in het pand verbleef, hoeft Tuin Scholte niet opnieuw tot het pand toe te laten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

3 reacties

  1. Wat krom is wordt vanzelf recht en dat zal hier ook wel zo zijn waarschijnlijk?

  2. Zal wel weer een slimme actie worden waar de kosten ,Rob v.v. Gemeente, tegen elkaar opwegen.
    Uiteindelijk zijn Rob en de inwoners van den Helder gedupeerd door het kleutergedrag van de gemeente.

  3. Nou ik voel me als inwoner helemaal niet gedupeerd en ben blij dat die drammer verdwenen is.
    Het recht heeft gezegevierd.
    Nu meteen doorpakken en de verbouwing snel afmaken.

Back to top button
%d bloggers liken dit: