Den HelderJeugdVideo

Kindcentrum De Schooten officieel geopend (video)

Advertentie:

Den Helder – Na een uitstel van anderhalf jaar is het Kindcentrum De Schooten officieel geopend. Ondertussen ging het onderwijs natuurlijk gewoon door, maar de plichtpleging moest wat langer op zich laten wachten. Op dinsdag 15 maart onthulden directeur Maarten Tromp en wethouder onderwijs Pieter Kos samen de nieuwe belettering op de gevel om zo het centrum te openen.

In een kindcentrum komen peuterschool, opvang en basisschool samen zodat kinderen van 0 tot 13 jaar in één gebouw terecht kunnen. Belangrijk onderdeel van dit concept is één grotendeels overkoepelende visie, vertelt Tromp. “De opzet van een kindcentrum is dat je alle barrières zoveel mogelijk weghaalt. Dan krijg je veel natuurlijke overgangen, zonder wenperiodes en dat de kinderen geleidelijk kunnen overstappen”. Ondanks het uitstel betekent de opening een feestelijke dag in De Schooten, vertelt een glimlachende directeur Tromp, “We zijn heel blij, we hebben een leuk moment voor de boeg en dat sluiten we af met een hapje en een drankje zoals het hoort in goeie tijden zonder corona”.

Wethouder onderwijs Pieter Kos was uitgenodigd voor het officiële moment en hij ziet in de opening van een nieuw kindcentrum een positieve ontwikkeling voor het onderwijs in Den Helder. “Je ziet door heel Nederland steeds meer kindcentra. Het is georganiseerd vanuit de gedachte dat divers onderwijs waar kinderen van verschillende leeftijden elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren goed is voor de ontwikkeling”, legt de wethouder uit. De gemeente probeert deze ontwikkeling te stimuleren door scholen met plannen te ondersteunen. Er is budget vrijgemaakt om scholen te helpen hun plannen te ontwikkelen en te realiseren. “Het is best ingewikkeld”, vertelt Kos, “je hebt te maken met verschillende cao’s tussen opvang en onderwijs, verschillende inspecties voor scholen en opvang, maar ook de gebruikelijke bouwvraagstukken”. Scholen kunnen voor dit soort vragen dus terecht bij de gemeente.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button