Den HelderVideo

Nieuwe paal 0 op strand Huisduinen (video)

Advertentie:

Den Helder – Paal 0 voor de kust van Huisduinen was na z’n 30 jaar toe aan vervanging. De paal is de scheidingslijn tussen de Noordzee en UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Door het initiatief van Huisduiner Belang plaatste Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier dinsdagochtend en nieuwe paal, die hopelijk weer z’n 30 jaar mee kan.

“De palen worden eigenlijk niet meer gebruikt, alles gaat nu met een gps systeem”, zegt Jan Roelofsen van Huisduiner Belang. “Het is een bijzondere paal, het is het begin van de paaltelling die doorgaat tot paal 117 in Hoek van Holland. We hebben met Hoogheemraadschap kunnen regelen dat ze twee nieuwe palen neerzetten.”

Als de nieuwe trap naar het Dijklichaam bij het Beatrix hotel wordt geplaatst komt er ook een informatiebord over paal 0. “Ik vraag wel eens aan bewoners of ze weten waar die paal voor is, maar niet veel mensen weten het eigenlijk”, aldus Roelofsen.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

Back to top button