Den HelderJeugdVideo

Bij de Streetwise Cup kun je niet alleen in het doel scoren, fair play levert ook punten op (video)

Advertentie:

Den Helder – Het Cruyff Court in Nieuw Den Helder stond op woensdagmiddag in het teken van de Streetwise Cup. Teams van scholen en clubs uit de buurt streden om de felbegeerde straatvoetbalbokaal. Wethouder Camara verzorgde samen met kinderburgemeester Dien Hoogland de eerste aftrap.

“Ik hoop dat we gaan winnen, maar vooral ook dat we veel plezier hebben”, zegt Shilo van basisschool De Dijk. De school is met twee teams sterk vertegenwoordigd. Ook zijn er deelnemers van de Comeniusschool en De Optimist. “We hebben in Den Helder te maken met bewegingsarmoede, dus het doet een wethouder Sport altijd goed om te zien dat de jeugd aan het sporten is”, vertelt wethouder Camara. “We hebben al twee wedstrijden gespeeld en die allebei gewonnen”, zegt Ella van De Optimist trots.

Het toernooi gaat echter niet alleen om winnen, ook wederzijds respect staat centraal. De Streetwise Cup is een straatvoetbaltoernooi dat is bedacht door de Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Iedereen mag meedoen, ongeacht geslacht, geloof, huidskleur of welk ander kenmerk dan ook. Tijdens de wedstrijden kunnen de teams ook equality-punten verdienen die meetellen voor de eindzege. Volgens wethouder Camara is het een goede combinatie, die in de voetbalstadions navolging verdient. “Wat je soms ziet in de stadions is echt enorm jammer. Ik denk dat je vooral moet genieten van het spelletje”, zegt de wethouder, “natuurlijk mag je een beetje rivaliteit hebben, als je elkaar na afloop maar een handje geeft.” Ella sluit zich daarbij aan: “je moet elkaar gewoon respecteren. Iedereen is hetzelfde, iedereen is een mens.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button