Den HelderPolitiekSport

De Streepjesberg wordt in de omgevingsvisie weer een voetbalveld: “Vorige plaatje zorgde voor onrust”

Advertentie:

Den Helder – Het Helderse college heeft besloten om Sportpark De Streepjesberg in de omgevingsvisie voor Nieuw Den Helder weer te weergeven als een voetbalveld. In de huidige conceptvisie staat het gebied ingetekend als een zoekgebied voor natuuraanleg en woningbouw. Volgens het college verandert er echter niks aan de wens om na 2030 te onderzoeken of verhuizing van de voetbalclub wenselijk is.

In augustus 2022 ontstond er onrust over het sportpark nadat Edzo Bindels van ontwerpbureau West 8 tijdens een bewonersbijeenkomst over de omgevingsvisie voor Nieuw Den Helder aangaf dat er werd nagedacht over een andere invulling van het gebied. Vervolgens werden er politieke vragen gesteld, waarop het college zei dat de verhuizing niet voor 2030 aan de orde zou zijn. Nu FC Den Helder de gemeente om een investering vraagt in de sportaccommodatie laaide de discussie weer op: Moet de gemeente wel geld beschikbaar stellen als de club over een paar jaar toch gaat verhuizen? Dat vroeg Jellie Gatowinas van de Stadspartij zich af tijdens een commissievergadering dinsdagavond.

Sport wethouder Fotigui Camara gaf daarop aan dat binnen het college is besloten om de omgevingsvisie zo aan te passen dat op De Streepjesberg op de situatieschets nog steeds een voetbalveld is. Dit om de onrust wat weg te nemen. Volgens wethouder Petra Bais is inhoudelijk echter niks veranderd aan de strategische uitgangspositie: “In de omgevingsvisie projecteert de gemeente mogelijkheden. In dit geval is het terrein van de voetbalclub een zoekgebied voor verschillende ontwikkelingen. Hier is onrust over ontstaan. We hopen dat het toevoegen van een voetbalicoontje voor houvast zorgt.” Volgens het college is het net zo goed mogelijk dat er over tachtig jaar nog steeds gevoetbald wordt op de Streepjesberg. Het enige dat nu al vaststaat is dat er na 2030 gekeken gaat worden naar alternatieve invullingen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

2 reacties

  1. Je markeert het dus als voetbalveld, maar aan de inhoudelijke plannen wordt niet getornd en kan het dus NATUURGEBIED WORDEN…
    Dan nem je de onrust toch niet weg?

Wellicht ook interessant

Back to top button