Hollands Kroon – Verenigingen, stichtingen en organisaties in Hollands Kroon kunnen vanaf 15 maart 2024 budget- en activiteitensubsidie aanvragen voor 2025. Dit is mogelijk tot 1 mei.
Een activiteitensubsidie is geld dat wordt gekregen voor de dingen die worden gedaan. Dit is bijvoorbeeld het organiseren van een evenement of het leveren van een dienst. Bij een budgetsubsidie krijgt een organisatie een geldbedrag. Met dit geld kan de organisatie een vooraf afgesproken plan of activiteit uitvoeren. Verenigingen, stichtingen en organisaties kunnen de subsidies aanvragen. Deze moeten wel geregistreerd zijn.
Het aanvraagformulier is te vinden op de website van gemeente Hollands Kroon. De subsidieaanvraag 2025 moet vóór 1 mei 2024 bij hen binnen zijn. Daarnaast kunnen aanvragers de subsidieverantwoording over 2023 indienen (als het van toepassing is).
Uitstel
Als het niet mogelijk is om de aanvraag voor subsidie op tijd in te sturen, kan bij het college van burgemeester en wethouders om uitstel worden gevraagd. Hierbij moet de aanvrager laten weten waarom het niet lukt vóór 1 mei 2024 een aanvraag te doen. Verzocht wordt om ook aan te geven tot welke datum het uitstel wordt aangevraagd. Als er bij het uitstel niet een uitleg zit, wordt deze niet behandeld en wordt geen subsidie voor 2025 verstrekt. Ook een aanvraag die zonder uitleg na 1 mei wordt ingestuurd, behandelt de gemeente niet.
Incidentele subsidies zijn eenmalige activiteiten of projecten. Deze horen niet tot de standaard activiteiten van de aanvrager. Deze aanvragen kunnen net als vorig jaar worden ingediend bij de Hollands Kroonse Uitdaging. Het doel van de Hollands Kroonse Uitdaging is om mensen en organisaties te helpen nieuwe ideeën uit te voeren. Ideeën die de leefbaarheid van de inwoners van Hollands Kroon verbeteren en de onderlinge samenwerking sterker maken. Als stichting of vereniging kan een aanvraag bij de Hollands Kroonse Uitdaging worden gedaan voor steun op het werk. Ideeën moeten meehelpen bij het behalen van onderstaande doelstellingen:
- Meer bewegen op scholen (in samenwerking met het verenigingsleven);
- Talentontwikkeling op scholen (innovatief);
- Cultuurhistorisch besef;
- Terugdringing van misbruik van genotsmiddelen;
- Vermindering van eenzaamheid;
- Buiten bewegen, spelen en ontmoeten;
- Voorkomen van overlast door jongeren;
- Stimulering van zelfredzaamheid.