Sport

Denise Betsema behoudt vierde plaats in X2O Klassement

Advertentie:

Brussel/Oudeschild – In de laatste rit van het X2O Klassement kon veldrijdster Denise Betsema vanaf de start goed meekomen. Technisch was haar inzet beter dan van de concurrentie. Het parkoers was modderig en de regen bleef neerkomen tijdens de gehele wedstrijd. Tot half koers bleef de kopgroep van vijf bijeen.

Het leek alsof Betsema een ontmoeting van de man met de hamer had gehad. In korte tijd werd een achtste plaats ingenomen. Directe concurrente voor de derde plaats Annemarie Worst wist voor Betsema te blijven. Na de inzinking bleef Denise technisch goed rijden en kwam als zesde over de finishlijn.

In het eindklassement van het X2O-Klassement bleef Betsema op de vierde plaats steken en kon met een leuk geldbedrag als eindprijs naar Texel terugkeren in deze laatste cyclecross om de diverse klassementen. Of Denise zondag de 25e deelneemt aan de sluitingsprijs in het Belgische Oostmalle is niet bekend. Het gaat daar slechts om de dagprijzen. Terugkijkend is het voor de Texelse een tegenvallend veldritseizoen geweest. De gevolgen van een aanrijding door een auto tijdens een training afgelopen zomer liep als een rode draad door de uitslagen van Betsema.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button