Hollands Kroon

Feest op afstand voor de familie Laan

Hollands Kroon – Ze hadden een heel ander samenzijn voor ogen om hun 65e huwelijksdag te vieren, Arie en Clazien Laan. Arie zou ook in deze tijd zijn 90e verjaardag vieren. De Coronacrisis gooide roet in het eten. De vijf kinderen en hun partners lieten het er niet bij zitten. Zij bezorgden het paar, ondanks alle verplichte beperkingen, toch een onvergetelijke dag.

Het was in 1950 tijdens de kermis van De Weere dat Arie Laan en Clazien Oud verkering kregen. Op de 25ee verjaardag van Arie in 1955 traden ze in het huwelijk en namen het huis met de kapsalon van Arie’s vader over. In de jaren die volgden werd het gezin uitgebreid met vijf kinderen.

In 1964 verhuisde het gezin Laan naar Middenmeer en runde er tot 1990 een kapsalon aan de Brugstraat. Er ontstonden mooie, hechte contacten. Na de verkoop van de kapsalon en woning aan Harry Immink, verhuisden Arie en Clazien naar de Dokter Hoogkamerlaan in hetzelfde Middenmeer en zetten beiden zich in voor het vrijwilligerswerk in Kroonwaard. Het gaf hen tot op hoge leeftijd veel plezier en voldoening. Deze werkzaamheden en de vele bestuurlijke functies die Arie in zijn leven bekleedde, werden beloond met een Koninklijke onderscheiding. Drie jaar geleden betrokken ze in Wieringerwerf een woning in Lelypark en voelden zich er snel thuis.

Op gepaste afstand
Ze konden dankbaar tweede paasdag terugkijken op een harmonieus huwelijk, dat al 65 jaar duurt en hen behalve vijf kinderen, ook dertien kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen heeft gebracht. Op gepaste afstand en met een verrast bruidspaar op het balkon werd op het grasveld een spandoek ontrold, zongen de kinderen hun ouders toe en werden bloemen en cadeaus neergezet.

Heel veel mensen hebben Arie en Clazien een kaart gestuurd om hen te feliciteren met dit jubileum van 65 jaar en tevens de verjaardag van Arie, die 90 werd. Dat is een teken dat het echtpaar nog altijd een begrip in de Wieringermeer en wijde omtrek is.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button