Den Helder

Weinig hoop op betere busverbinding met Kooypunt en helihaven

Den Helder – De kans dat er op korte termijn een betere busverbinding met Den Helder Airport en Kooypunt komt lijkt gering. De fractie van Beter voor Den Helder had hier raadsvragen over gesteld, maar het college laat weten geen al te hoge verwachtingen te willen scheppen.

In de periode van 3 maart tot en met 31 mei 2019 is een bus-pilot gehouden, maar daar werd toen maar nauwelijks gebruik van gemaakt. Connexxion rijdt op dit moment met lijn 135 langs Kooypunt en Den Helder Airport via de N250. Omrijden via Kooypunt en Den Helder Airport kost volgens Connexxion minstens 5 minuten extra. Beter voor Den Helder stelt dat dit slechts 3 minuten extra kost.

Het college is op dit moment met zowel de provincie (de opdrachtgever van het openbaar vervoer) als Connexxion in overleg om te kijken of een betere busverbinding mogelijk is. “In dat kader willen wij de verwachtingen voor een structurele oplossing temperen. Uit de proef die destijds is gehouden is namelijk geconstateerd dat slechts een gering aantal reizigers per dag gebruik maakte van de tijdelijke dienst.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button