Den HelderJeugd

Nieuwe speeltuinen en speeltoestellen

Den Helder – De gemeente is bezig met de vernieuwing van speeltuinen en –toestellen. Vorige week werd de vernieuwde speeltuin in de Vogelwijk geopend, ook het Willem Alexanderhof heeft inmiddels een eigen speeltuin en binnenkort staat de opknapbeurt van de speellocatie bij ’t Wijkhuis op de agenda.

Voor de speeltuin bij ’t Wijkhuis is al een nieuw ontwerp gemaakt en ook zijn enkele onveilige toestellen verwijderd. In Julianadorp worden ook diverse toestellen geplaatst; in Middelzand 24 en in Vogelzand 22. “Al met al moet dat weer heel wat speelplezier geven de komende jaren”, zo meldt de gemeente.

Nieuwe speeltoestellen
Vanuit wijken wordt regelmatig gevraagd of de gemeente er een speeltoestel wil plaatsen. “Dit kan in sommige gevallen wel, maar niet altijd”, licht een woordvoerster toe. “We kijken altijd naar het aanbod in de buurt. Is dit voldoende of niet? Soms moet je een stukje lopen om bij een speeltuin te komen. Daarnaast richten we ons vooral op grote plekken waar veel kinderen kunnen spelen.”

“Inrichten alleen voor de allerkleinsten doen we niet. De speelwaarde van dit soort plekjes is heel beperkt. Ook raken kinderen hier snel op uitgekeken en op het moment dat we een nieuwe speelplek willen maken, moet een buurt er wel achter staan. Niet iedereen zit te wachten op spelende kinderen voor de deur.”

Spelen kost geld
Voor niets gaat de zon op. Ook spelen kost geld. Een nieuwe speeltuin aanleggen kost tussen de 10.000 en 100.000 euro, afhankelijk van het aantal speeltoestellen. De kosten zitten echter niet alleen in het toestel, ook is een veilige valondergrond nodig en kost het voorbereiden en plaatsen geld. Voor het vervangen van speeltoestellen die stuk zijn, is ook geld nodig.

“Het geld van dit jaar is nu al op”, aldus de gemeente. “Volgend jaar is er weer budget voor nieuwe projecten.” Aanvragen kan altijd en wie meer informatie over speeltuinen wenst kan contact opnemen met de wijkconciërge via telefoonnummer 140223. Een e-mail sturen kan via www.denhelder.nl/e-mail.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button