Politiek

Nog even geen bestemmingsplan Buitendijks parkeren Medemblik

Advertentie:

Anna Paulowna – Het gezamenlijk bestemmingsplan van Hollands Kroon en Medemblik, dat op verzoek van Medemblik is gemaakt, is niet zonder slag of stoot door de besluitvorming gekomen in de gemeenteraad van Hollands Kroon. Coalitiepartijen OHK, bij monde van Pieter de Jong, en SHK bij monde van Jip Pancras, waren van mening dat de groene inrichting met riet veel intensiever zou kunnen met bomen. Medemblik wil graag toeristisch parkeren op een terrein kort buiten haar historisch centrum dat grotendeels tot het grondgebied van Hollands Kroon behoort.

Ook de ambtelijke inzet als het om bevoegdheden en capaciteit van de handhaving gaat wordt door beide partijen als een probleem gezien. Wethouder Mark Versteeg gaf hierop aan dat hij het beplantingsplan in het gebied gaat bespreken met de gemeente Medemblik. In het bestemmingsplan zit volgens de wethouder ruimte om het beplantingsplan aan te passen.

Na een korte schorsing gaf Pieter de Jong van de fractie OHK aan het voorstel niet door te willen leiden naar de besluitvorming en het stuk van de agenda te halen, zodat de wethouder eerst goede afspraken kan maken over het beplantingsplan en ook een oplossing kan zoeken voor de ambtelijke inzet qua handhaving. Burgemeester Rian van Dam bracht het ordevoorstel in stemming en die eindigde in 11 (elf) stemmen voor besluitvorming en 17 (zeventien) stemmen om het voorstel van de agenda te halen.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button