Sport

Dames Den Helder Suns moeizaam naar finale om landskampioenschap

Advertentie:

Den Helder – Het is de Den Helder Suns Dames zaterdagavond gelukt ook de uitwedstrijd bij Startportaal Binnenland te winnen. Daarmee werd het in de halve finale van de play-offs 2-0 in Helders voordeel en is de best-of-three beslist. In de finale wacht Grasshoppers uit Katwijk. Die finale gaat om drie gewonnen duels en wie dat redt is de landskampioen van het seizoen 2022-2023.

Na de thuiszege (afgelopen donderdag) hadden de Suns voldoende aan een tweede overwinning om de finale te behalen. Het begin was meteen goed, met twee scores van Kelsi Lidge (0-5), de Amerikaanse die al een tijd goed op dreef is. Net als in de wedstrijd van donderdag wist Binnenland in het eerste kwart echter goed partij te geven en in de tweede helft van het kwart kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong (15-10). Uiteindelijk werd het kwart afgesloten met 20-16 op het scorebord.

Kopietje?
Het tweede kwart begon wederom met een score voor de thuisploeg (22-16), alvorens Janiek van Veen na bijna twee minuten iets terug kon doen. Halverwege het kwart zette Van Veen de ploeg weer op gelijke hoogte (28-28) en via Lidge pakten de Suns even later weer de voorsprong (32-34). Zo leek het duel een kopie te worden van het thuisduel, waarin Binnenland ook het eerste kwart won en gaandeweg kwart twee de Suns het betere van het spel kregen. Dit keer werd de rust bereikt bij een stand van 39-43.

Na rust wist Binnenland weer aan te haken (50-51) en kwam de ploeg wederom op voorsprong (57-56). Aangemoedigd door het thuispubliek wisten ze dit keer wel de voorsprong te behouden. Het kwart eindigde met 65-63 dankzij twee rake vrije worpen. In het laatste kwart wisten de Suns toch orde op zaken te stellen. Het bleef best lang spannend, maar in de slotfase miste de thuisploeg veel scores. Via 68-73 en 71-76 werd het uiteindelijk een 73-82 zege voor de Suns.

Finale
In de finale hebben de Suns wederom het thuisvoordeel. Dat betekent dat de eerste twee wedstrijden in sporthal Sportlaan worden gespeeld. Die duels staan gepland voor zaterdag 22 april en woensdag 26 april. De eerste uitwedstrijd is dan op 29 april en, indien nodig, het tweede uitduel op 3 mei. Mocht het dan 2-2 staan, dan volgt op 6 mei in Den Helder het allesbeslissende vijfde finaleduel.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button